”Terminator” på besök i Vesterålen!

Just nu har vi finbesök här på Vesterålen av självaste Jakob ”Terminator” Lindberg från Danmark. Jakob är kanske den duktigaste havsfiskaren i hela Skandinavien som har otroligt många stora fiskar på sitt samvete. Sitt smeknamn ”Terminator” har han fått av de maraton-fiskepass han kör ute på havet….

Det är få som orkar med att fiska i hans tempo…

Jakob hörde talas om det otroliga långafiske vi haft här utanför campen i Vesterålen på vår nyfunna spot och ringde därefter och frågade om vi kunde få fram en båt till honom och hans vapendragare Troels. De bokade flyg på kort varsel efter kollat väderprognoserna och anlände i fredags kväll. På lördag förmiddag hade vinden lagt sig och det var läge att komma ut till denna otroliga fiskeplats. Jakob och Troels fångade många långor mellan 10-20 kg, men också ett par över 20 kg där de största fångades av Jakob själv på 21 kg resp 24 kg. Som ”bifångst” fångade man också några torskar över 20 kg och en del storsej upp mot 15 kg. Under söndagen var de ute igen på samma plats och nu var fisket något sämre, men återigen hade man långa över 20 kg och en del stortorsk och storsej.

Själv så har jag familjen på plats tillsammans med en kompis till en av ungarna. Vi lägger mest av tiden inomskärs, men har fångat en del fina torskar upp till 16-17 kg samt en mängd andra arter.

Vesterålen har något för alla, är man ”hardcorefiskare” så finns detta fantastiska grund en dryg timme från campen som är en av de absolut bästa platserna för stor fisk i hela Norge, om inte den allra bästa…

Här finns också en mängd andra intressanta platser på närmare avstånd och själva campen är av absolut högsta möjliga standard.

Vänta inte med att boka, platserna för 2018 går snabbt…

Jimmy