Spegelblankt hav och mixfiske i Havöysund

De senaste dagarna har bjudit på riktigt kalasväder här i Havöysund, och ibland när solen skiner och naturen visar sina finaste sidor så kan fisket vissa gånger komma i andra hand då omgivningen är fantastiskt vacker.
Fisket efter torsk har varit mycket bra och vi har lagt en del tid på ett ställe där vi varit i kontakt med torsk utan riktigt bra kaliber, vi har fiskat ett stort grund långt ut till havs, ett gäng toppar 60-70 meter som omges utav branta kanter ner till 2-300 meters djup. På topparna har vi fiskat under gigantiska stim med små sej, och där har dom stora torskarna lurat, men tyvärr har en efter en lyckats lossna från krokarna och vi har en inte fått se dom riktigt tunga torskarna vi haft på kroken…

Flundra fisket har varit fortsatt bra, men med spegelblankt vatten och gassande sol så har vi stundtals haft det riktigt trögt. Vi har oavbrutet kunnat komma iväg på längre turer och det har levererat där efter, som under gårdagen när ett gäng båtar bestämde sig för att styra skutan norr ut med stor hälleflundra i sikte.
Redan runt lunch snackade jag med Sebastian och han hade redan då landat en fin fisk på 145 centimeter, och när jag senare på kvällen fick mig en till uppdatering om fisket där uppe så berättade han att en av båtarna hade landat en riktig dröm fisk på 183 centimeter!

Samma båt lyckades även landa en fin fisk på 140 centimeter samt ett par fiskar utav mindre kaliber.

Idag har några båtar testa sin fiske lycka efter rödspätta, och även vi i guidebåten. Men fisket var trögt och det spegelblanka havet verkade ha en negativ påverkan på deras tendens till att hugga på våra räkor. Men trotts detta kom det upp ett gäng fina spättor med en topp på strax under 2 kilo.

Douglas Dahlberg, Sebastian Hoogers