Veckosummering från Havöysund

Då har ännu en vecka passerat i Havöysund och gästerna lämnade oss tidigare idag med ett leende på läpparna. Under utcheckningen igår kväll berättades många historier om veckans storfångster, men en historia som gick på högvarv igår var Charlie som igår lyckades fånga ett RIKTIG monster…

I måndags så rattade guidebåten och tre andra båtar söder ut till ett område som hittills i år inte har fiskats på, siktet stod på flundra och förhållandena var kanon. Väl på plats började fisket trögt och vi hade svårt att hitta fisken, men efter ett par timmars fiske så testade jag ett nytt ställe för dagen och efter att ha puttat båten framåt en stund i det stilla stående vattnet, så fick vi kontakt med dagens första fisk som var en fin bit på 127 centimeter som total slukade jiggen med utan tvekan. Känslan blev genast bra igen och jag fortsatte putta båten framåt, och inte långt där efter smäller det igen, men denna gång var det en fisk som inte var så samarbetsvillig och satte kurs mot djupare vatten. Efter en intensiv fight fick jag landa en fin flundra på 153 centimeter.

MONSTER flundra sista dagen!
Igår satte båtarna siktet på stor flundra och med ett lågtryck som snurrade över oss med regn tunga skyar så var förutsättningarna inte helt på vår sida, men trotts detta så var Charlie i båt 8 den lycklige att få sig en fight så det heter duga. Charlie krokade på en fisk strax innan lunch som tog han på en resa ut över djupt vatten och när han lyft fisken en bit över botten så satte fisken gång på gång på gång kurs mot botten och fighten pågick i över en timma!
Men tillslut efter en mycket lyckad och skonsam landning fick gubbarna i båt 8 mätt fisken till hela 196 centimeter!

Då det blivit mycket fokus återigen i veckan på flundra så kan vi summera ihop en mycket stabil topp 5 med stora återutsatta fiskar som lyder:
196 cm
180 cm
165 cm
153 cm
145 cm

Tight lines// Havöysund

Douglas Dahlberg, Sebastian Hoogers, Ulf Hugsén