Ovanligare än flundror på 2m, Riktigt häftig och sällsynt fångst i Nappströmmen!

Senaste dagarna har vi som sagt haft vädrets makter emot oss. Ösregn, starta vindar upp till 13-14meter sekund, höga vågor och solsken som är på solsemester.
Därav så har fisket skett inuti själva Nappströmmen och på sydsidan av lofoten.

Dagarna har flutit på bra, flera båtar har trots sydsidans tråkiga rykte haft mycket framgångsrikt fiske där, med både torsk runt 10an, storsej, havskatt och veckans mest otipade fångst, MARULK!

Ska man fram och gräva i statestik så fångar vi på Nordic Sea Angling fler hälleflundror över 2meter än vad vi fångar marulk. Detta exemplar var ingen jätte, den uppskattades till drygt 4kg. Men pga hurpass sälsynt den är så är vikten orelevant, det är ju en marulk! Breiflabb som den heter på norska.

Den blev klockrent krokan med en jigg av okänt märke, och till skillnad från majoriteten av marulkar som fångas i Norge så fick detta exemplar simma vidare. Med tanke på vilken otroligt fin matfisk det är så blev jag lätt förvånad, men väldigt glad när Catch and Release beskrevs som en självklarhet av gästerna.

Nu är vi inne på sista dagen denna veckan, och vi har lite bättre väder med oss. Återstår bara att se vad som blir av dagen

Over n out

Henric Appelgren