Fina flundor i alla båtar på Risöysundet

De senaste dagarna har varit väldigt spännande och roliga med många flundror och torskar som har synat insidan av alla båtarna.

Då vi haft hårda nordliga vindar har vi fått söka oss till nya områden i närheten av campen. Guidebåten har koncentrat oss på en plats som visade sig levererade mycket och stora torskar häromdagen. Vi studerade sjökortet dagen innan och begav oss av till samma plats men med hälleflundra i sikte. Det började nappa direkt och fina torskar kom upp i båten men efter ett tag dog det ut men vi fortsatte kämpa. Det dröjde någon timme till innan Magnus spö böjdes rejält och det skrek i rullen. Det blev en riktigt bra fight och den ville inte ge sig i första taget. Den kom upp och vände i ytan men valde den att vända ner mot botten igen så vi allt och pumpade upp den från 60 meter och Marcus landade den lugnt och säkert. Fisken mätte till 140 cm och fick vara med på ett par bilder innan den fick friheten åter och simma ner i djupet.

Marcus Eriksson & Martin Johansson