Veckosummering Nappströmmen

Veckan som nu tyvärr har lidit mot sitt slut har varit fullspäckad med silkeslena vatten, solskyddsfaktor 50 och ett riktigt bra fiske.
Vädergudarna har lett mot oss, av någon outgrundlig anledning. Det har vi givetvis tagit emot med öppna famnar, och stekt i strålande solsken och t-shirtfiske! Dag och natt har vi gottat oss med grillning, bryggsnack och en underbar stämning.

Fisket då? det har gått galant!
Samtliga båtar har med bravur och framgång riktat fisket efter ett flertalet olika arter. Gråsej, Torsk, Hälleflundra, Rödspätta och Långa.
Samtliga artjakter har lyckats på campen, och även några riktigt stora toppfiskar!

Veckans suprise var den riktade långasatsningen. Det ser vi tyvärr allt för sällan här i Nappströmmen, men nu vet vi var dom finns, och det är nog bara en tidsfråga innan vi får upp ännu en bjässe.
Kanske finns tid och ambition att utöka det nya NSA-rekordet ytterligare iår?

Torsken har gått som vi hoppades på. Flera torskar över 15kg, med en otrolig toppfisk på 25kg. Dom längre turerna verkar ha varit dom som levererat bäst. Vi har ju flera positioner som skriker torsk, men som extremt sällan fiskas på pga avståndet. Så om vi får gotteväder igen som uppmuntras verkligen en långkörning för att få chansen att bända bautatorskar!

Hälleflundran har även den gått bra för dom som gett sig in för det. Flera fiskar runt metern, med en toppfisk på 136cm. Men även där finns det flera platser som har sparsamt fiskats sista tiden.

Och storsejen har som vanligt patrullerat flera av grundtopparna. Tyvärr har vi inte stött på dom kolosala stimmen man ibland anträffar, men storsej har definitivt varit med i spelet i veckan!

Nu laddar vi inför en ny vecka. Återigen en internationell blandning av Svenskar, Tyskar, Engelsmänn och Holländare. Kan de bli bättre? Vi får se!

over n out

Henric Appelgren