Storsej-race och handdrillning i Risöysundet!

Igår bestämde sig båt 2 och 3 för att åka ut och fiska torsk på västsidan. När dom kom till grynnorna började det hugga direkt och fina torskar kom upp i båten.

Båt 3 däremot fick byta fisketeknik när en Storsej högg på 13-åriga Lukas spö och drog av linan. Men med en superman-räddning lyckades Martin få tag på linan och gav den till Lukas som började handdrilla fisken. Efter en lång kamp fick han till sist upp den och fisken vägdes in på 13 kg! Grymt jobbat!!

Idag så har alla båtar varit och fiskat torsk och sej och vi i guidebåten hade ett roligt sejfiske med många stora fiskar med en topp på 14,5 kg som är det nya camprekordet! Vi säger grattis till den fina fisken som bjöd Jonas på en riktig bra fight.

Vi får även gratulera Anders i båt 2 som tog en riktig fin bleka på 5.1 kg och som är också ett nytt camprekord.

Marcus Eriksson & Martin johansson