3 meter flundra i Havøysund, storkveitans rike.

På onsdagen anlände ett supertaggat fiskegäng. De hann knappt ut ur bussen innan de satt i båtarna. Solen gassade och vinden obefintlig vilket bjöd oss på ett platt hav. Något vi inte är bortskämda med här i norr.
Dogge rattade guidebåten och redan efter 5 minuters fiske small det på en fin flundra på sunes spö och efter en knallhård fight säkrades fisken som mätte 155cm vid båten. Vilken start de fick.
Under torsdagen for merparten av båtarna norröver i knallfint solsken. Nån båt avbröt kveitefisket efter ett par resultatlösa timmar och brände ut mot djupkanten där de fann bra med torsk. Vi som nötte på efter flundra fick till slut betalt för mödan. Denna gången var det min tur och lite rullskrik i radion fick de andra att tända till. Efter en härlig fight kunde vi landa en vacker flundra på hela 176cm.
Ett annat gäng åkte västerut mot ett relativt ofiskat område, där fick de uppleva ett bra blandfiske med fina torskar innan flundrorna kom igång.
Första flundran som small på bjöd på en häftig fight och kunde mätas till 158 cm.
Som om inte det vore nog så lyckades samma kille landa ytterligare en på 142 cm.
Dvs 3 meter totalt..
Under gårdagen landades ytterligare en rejäl fisk på 170 cm 2 foppattoffelkast från vampen. Fångstmannen var ingen annan än Jörn i legendariska team flatfisk. Riktigt bra jobbat med tanke på att vi drogs med liten kuling från nordost.
Än så länge har vi flundra över 150cm varje dag, vi får hoppas att denna trend fortsätter.

Sebastian Hoogers, Ulf Hugsén, Douglas Dahlberg