Späckhuggare, Havskatter, Flundra med mera. Nappströmmen levererar!

Vi lider fortfarande av stark nordanvind här i Nappströmmen, och det har påverkat vårt fiske en del. Men trots allt så har fisket fortlöpt med fina fångster, hälleflundror, spättor, torsk och storsej!

Igår så körde holländarna gärnet och fiskade så det knakade. Vi försökte trotsa vågorna och köra norröver, men erkännde oss besegrade efter några sjömil och fiskade mer väderskyddat. Spättafisket gick riktigt bra, speciellt när småflundror är med i leken och får spöna o knaka, och när havskatter upp till 3-4kg tycker räka smakar mumma.

Nanno från Cordes travel berättade för mig igårkväll en skön historia. Under kvällens fiske fick dom höra på VHF’n att en av dom sydligare båtarna hade sett späckhuggare – Den största medlemmen i delfinfamiljen, simma runt på sydsidan. Nanno som är en gedigen naturälskare insisterade att deras båt skulle köra ner för att förhoppningsvis få ta del av spektaklet.
Trots lite pessismistisk anda i båten, ”Dom är säkert borta när vi kommer” Så insisterade Nanno återigen. Späckhuggarjakten var igång! (En jakt som förslagsvis utförs med kamera, och inte jigg)

När dom kom ner till platsen så syntes dom enorma djuren på direkten, och inte många stunder senare så var späckhuggarna riktigt nära båten. Norge i sitt essä, Nappströmmen och Lofoten i sitt essä!

Flundran har även dom fångats, även om dom har varit lätt svårflörtade. Men följeflundror har de varit gott om. När några av grabbarna fiskade med tobisjiggar så följde inte mindre än 2 hälleflundror samt lite torsk med hela vägen upp till båten. Snacka om att nackhåren står när man ser dom så nära.

Torsken har också fortsatt och förvåna en del. Var precis nere på bryggan där några killar tog lunchpaus, och såg riktigt fins torskar upp till 12-13kg, som dom fick på en nära fiskeplats under förmiddagen.

Inatt så vänder vinden till sydlig, och vi taggar till tusen för ett riktigt kalaspass imorgon. Men trots vinden, så står vi i t-shirt och dricker kaffe på bryggan i strålande solsken.

Sommaren har kommit till Nappströmmen!

Over n out

Henric, Martin och Victor

Hällefebern är startad!

Finbesök vid båtkanten. Ingen som klagar på att dela havet med dessa underbara djur!

Spättafisket är en fortsatt underbar kvällsaktivitet!

Och Storsejarna fortsätter att orsaka grava fall av spöböj!