NSA-rekord på bleka, stora koljor, sejrace och fina torskar! Vesterålen

I början på veckan small det på bra för Thomas i båt 7 med en stadig hälleflundra. Sen har det fortsatt med ett torskfiske som levererat ett gäng fiskar upp till 15kg+, vi har också haft ett stabilt fiske på storsej som smackat på i frivattnet med en topp på 12,5kg här på campen. Men det är även andra arter som fångats och i stort sett varje dag har båtlagen fångat större koljor där en fisk var nära NSA-rekordet som vägdes till 4,6kg i hamn, de flesta andra har varit runt 2-3kg.

I båt 1 har det dragits stora lass med fisk och igår slog de till med fina blekor. Det började med en på 5,5kg vilket är en stor bleka, sedan tangerades den fisken med en på 6,5kg vilket är en riktig kanonfisk men sista ordet fick Pär som krossade allt motstånd i båten med en fisk på 9kg!

Det är ett nytt rekord hos oss på NSA och givetvis så grattar vi stort! Det var ingen storsej utan en gigantisk bleka som tog. Riktigt häftigt!

Vädret har varit nästan identiskt hela veckan med vindar mellan 8-10 m/s från nordväst. Det har inte stoppat oss i jakten på hälleflundrorna. Vi har provat lite wild cards och sökt dem på större grundområden med stökigare botten där vi till sist tog ett par mindre flundror utöver all torsk som finns här och var.

Igår körde vi även en långtur trots vädret i jakt på flundra. Vi hade en del vind till en början innan det lugnade ner sig framåt kvällen en aning. Vi fick tillslut in fina förhållanden men flundrorna var inte på hugget. I området fick vi istället sällskap av delfiner i stora grupper, sälar som iakttog oss och örnar som vi kunde mata med våra betesfiskar. Stundtals fylldes ekoloden med torskstim som syntes ända till ytan. Vi fick ett sightfiske på torsk där vi kunde se när de högg. Båt 1 knep en fin sightfiskad torsk på 10kg, det är inte ofta man får se hugget av en sådan.

Imorgon tas det nya tag!

Christian Karlsson, Vesterålen

Nytt NSA-rekord, grattis Pär till en stooor bleka på 9kg!