Stor flundra och stor spätta trotts skitväder i Havöysund!

Denna veckan ha vi terroriserats utav hårda nordliga vindar dag in och dag ut här uppe i Havöysund, detta har begränsat vårat fiske men trotts detta har vi krigat in i det sista.
Våra gäster på campen har gått in helhjärtat för flundra fisket och vi har i samlade trupper fiskat riktigt hårt på koncentrerade områden, tack vare de hårda vindarna. Bortsett från vädret har fisket över lag varit svårt och varje fisk i båten har det legat mycket arbete bakom.

Nog för att vi inte kan påverka vädret, men det har inte hindrat oss från att fånga fina fiskar som bland annat veckans största rödspätta som tyngde ner vågen till hela 2,7 kilo. Spätta fisket har för övrigt varit galet bra med mängder stora spättor, 30 spättor över kilot på ett par timmar i en båt är mer än bara bra.
En annan spektakulär fångst var en sjurygg på hela 2 kilo, vilket är en relativt ovanlig fångst då fisket i normala fall inte riktas efter sjurygg.

I förrgår när alla båtarna var ute och fiskade ett relativt skyddat område från vind och vågor, så var det en båt som trotsade vågor och vind och fiskade ett exponerat ställe för vågorna. Detta resulterade i en mycket fin Hälleflundra på 183 centimeter!
Idag Måndag så har vindarna lagt sig och båtarna är i detta nu ute på norrsidan för att fiska diverse arter men framför allt torsk, och det har kommit mycket fisk och några finare fiskar, med torsk på 12-13 kilo och sej upp till 8 kilo.

Nu börjar istiden lida mot sitt slut här uppe och prognoserna visar för kommande vecka ett högtryck med sydliga vindar och strålande solsken! Vilket i sin tur kommer hjälpa oss till att kunna fiska de områden vi vill och förhoppningsvis ge oss mycket stora fiskar.

Bilder kommer inom kort…

Douglas Dahlberg, Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers