Späckhuggare och flundrarace i Risöysundet!

Under tisdagen så drog vi i Guidebåten ut i Andfjorden där vi körde mixat fiske på djupet samt hälleflundrafiske. Flundrafisket gick sådär, men vi hade en del ”kontakter” och jag själv tappade en stor flundra på linbrott….
Fisket på djupet gav en del olika fiskar som Kungsfisk, vitling och givetvis den ofta hatade lubben…. Anders ”Fiskarn” Svensson drog ut på västsidan där hans kompis Anders drog en fin flundra på hela 138 cm! I tillägg fick de också se en grupp späckhuggare på vägen in till campen.
Även Johan och hans båtlag drog ut på västsidan och de fångade både sej och torsk över 10 kg.
Onsdagen som var sista fiskedagen så hade Anders & Anders dragit hem, så det var bara vi i Guidebåten och Johans gäng kvar. Johan och dem hade en lite trögare dag vid Andfjorden, men fångade lite torsk med toppar på dryga 10 kg. Vi i Guidebåten drog västerut och fick uppleva en riktigt bra avslutning! Vi hade massor av hällekontakter, fick upp 4 st till båten med topp på 120 cm till Dan. Det var efterföljare, avbitna jiggar och riktigt bra aktivitet på hälleflundrorna. Vi använde också Waterwolf kamera som vi tittade senare på kvällen och då ser vi också tydliga bevis på stora hälleflundror som var framme och tuggade på jiggarna…. Skall försöka lägga ut en filmsnutt om detta senare. Vi testade också lite torskfiske sista dagen med fiskar upp till 16-17 kg och ett par tappade som vi tror var ännu större….
Men, frågan är om inte dagens största behållning var gruppen om 10-12 späckhuggare som cirkulerade runt vår båt och var nyfikna på Gopro kameran vi stack ner i vattnet. Var en mäktig upplevelse att ha dem så nära båten och Mårten som inte hade sett späckhuggare tidigare var helt lyrisk.
Campen i Risöysundet är verkligen anpassad för det en sportfiskare vill ha. Här finns rensrum inomhus, stort torkrum med stöveltorkar, torkar för handskarna och en massa andra faciliteter med stora utrymmen. Fisket är väldigt varierat med många olika arter och det finns ohyggligt många fiskeplatser i området. Hade planerat att vi skulle prova många fler ställen som jag hade tittat ut på sjökorten, men det hann man tyvärr inte med… Känner att jag snart vill upp igen och testa fler intressanta fiskeplatser i området. Platsen ligger dessutom väderskyddat och man kan nästan alltid hitta en plats att fiska på i lä för vind och sjö. Ser fram emot kommande fiskerapporter från Risöysundet!

Jimmy