Lyckad långtur, Flundra och torsk över 20kg – Nappströmmen

Idag så har solen strålat över oss, och havet har stundvis legat spegelblankt.

Hela campen samlades 09:00 på bryggan, och 09:14 (drygt?) körde vi iväg norröver mot ett platt hav.
Fast morgonen började trögt. I min båt landade vi några snabba torskar, sen dog det av. Men efter ihärdigt sökande och teamwork så lyckades vi hitta vart torsken hade gömt sig, och efter ett tag så hade vi landat ett femtontal torskar mellan 5 och 10kg.
Fler båtar anslöt sig, och det var fisk överallt.

Största torsken jag fått höra om hittils var det en av Umeå-kvartetten som fångade, som vägdes in på strax över 20kg!

När vi var nöjda med torsken så körde vi 2 sjömil bort till några grundtoppar, det luktade Hälleflundra. Vi skickade i jiggarna, vi sänkte ner betesfisken, och efter drygt 20 minuter så började något smaska på min gråsej. Ett par tunga rusningar senare så var hälleflundran säkrad utanför båten, och vi mätte den till 136cm. Vi tog efter det snabbt upp fisken tillsammans, tog några snabba bilder och lät henne simma tillbaka.

Driften därefter så gungade det till i grejerna en gång till. Men efter en aningen konstig rusning så såg vi en stor vit sak närma sig båten. Och där kom en torsk upp, som var större än vi trodde. 16kg vägde den in på, och för att va fångad på 22meters djup vid flundrafisket så vad vi väldigt nöjda, och förvånade 😀

Senare mot eftermiddagen så Slöt vi upp med båt8 och sökte oss närmare land för att fortsätta fiske Hälleflundra. OCh redan 5 minuter in i första driften så landar den andra båten en flundra runt metern. Och andra driften landar även vi en fisk. Totalen för dagen blev massor av torsk och 3 hälleflundror! 😀

Närmaste dagarna vankar fortsatt gott väder, Holländarna och Svenskarna på campen fick en riktigt bra rivstart på veckan!

Nappströmmen är ju helt underbart!

Over n out

Henric Appelgren

Guiden Henric med en flundra på 136cm!

Bonustorsk på 16kg! :D