Blåsväder i nordnorge…

Vintern vill inte släppa taget om Nordnorge…
Normalt sett så är det vår och gott väder vid denna tiden på året, men detta året har varit ett undantag…
I Havöysund har det snöat friskt och blåst riktigt kraftigt de sista dagarna, men även lite längre söderut som här vid Risöysundet där jag befinner mig sedan i torsdags kväll så har det varit ganska tråkigt väder. Idag var det riktigt dåligt väder första halvan av dagen, men under ett par timmars tid så blev det en ”lucka” i vädret och vi i Guidebåten samt ett annat båtlag passade på att åka ut i närområdet. Det andra båtlaget testade ett nytt ställe i närheten efter rödspätta med mycket bra resultat. De fångade bra antalsmässigt med en topp på hela 1,9 kg. Vi provade på hälleflundra och efter en kort stund så drog Magnus på en flundra på grunt vatten som visade sig mäta 110 cm. Martin Johansson som är guide här i Risöysundet gjorde oss sällskap och passade på att landa ytterligare en flundra, denna på 91 cm. Verkar finnas riktigt många intressanta platser att testa ut härifrån Risöysundet. Nästa veckas resenärer ser ut att få betydligt bättre väderförhållanden och det skall bli grymt intressant att följa fisket härifrån framöver!

Jimmy