Storflundra i Risöysundet!

Äntligen var det dags för Risöysundet att starta upp och 3 glada gäng anlände till campen med sprillans nya båtar från Arronet på släp. Snabbt sjösattes båtarna och de ivriga fiskarna gav sig ut på fiskafänga. På topparna följer torskarna tätt efter stimmen av småsej, vilket varit den gyllene koden för att lyckas. Hittar man betesfisken så hittar man torsken och hittills har det kommit upp en hel del fina torskar runt 10-13 kg med en grann toppfisk på 17 kg för Tommy Lövdells gäng.

På flundrafronten har det kommit upp några stycken runt 80-95 cm, en 115 cm som togs på bonntrolling på endast 12 meter samt en riktig storflundra under kapten ”Johan von Anka”s roder, som Peter fångade på 65 meter djup på en Crazy Daisy Curlytail. Den stora flundran gav sig inte i första taget utan Peter fick slita hårt under 40 minuter innan den kunde säkras vid båtsidan för mätning och fotografering. Tumstocken visade 156 cm och en skakig, lycklig och aningen chockad Peter såg minst sagt nöjd ut när vi gled upp vid båtsidan för att kika på fångsten och knäppa en bild.

Samma båtlag hittade även ett nytt rödspätteställe som levererade granna spättor upp till ca 1,3 kg under en kort tids fiske. Utöver alla dessa fångster så har de första försöken på djupet gjorts där kungsfisk i matstorlek blev fångsten. En bättre matfisk är svårt att hitta så ljuvliga middagar i köket på ”Brygga” väntas inom kort. Säsongsstarten får ses som mer än godkänd och veckan har bara börjat! Häng med på nyheterna för mer uppdateringar!

Erik Axner, Martin Johansson – Nordic Sea Angling