Stora Skreitorskar och strålande solsken i Havöysund!

Efter en riktigt rolig helg med kungskrabbebuffé, liveband och fest pga dåligt väder så gick vi upp i ottan idag för att fiska. 06:00 på morgonen stod en skvadron engelsmän uppradade på bryggan med spön i högsta hugg. 06:11(typ?) körde vi norröver i mjuka dyningar för att ta oss till fiskeplatserna. Efter dryga 20 minuters letande så börjas det hojtas på radion att fisken redan var hittat, och det var vi i guidebåten som stod för hojtandet. Direkt efter så svarar dom andra båtarna att dom också hittat stor torsk, och det tog inte längre än 20 minuter innan dom första över 20kg var landade.

Hela morgonen och förmiddagen var fisket helt galet. Kevin, en av guiderna från engelska Sportsquest landar snabbt flera över 20kg, och hade en toppfisk på 29kg. Guidebåten svarade med att under förmiddagen landa 4 stycken över 20 samt massor mellan 10-20kg.

Strax efter lunch så lugnade sig havet ordentligt, vågorna försvann, men tyvärr i en viss mån torsken också. Vi fortsatte landa bra fisk, och drog en till över 20kg, men dom stora mängderna var det endast båt 14 med en grymm Stockholmarduo som hittade, och smaskade på flera över 20, några över 25kg och en toppfisk på 28,5kg.

Våra franska gäster lyckades även dom gå över 25kgs gränsen idag!

Utöver det blev det lite Havskatt, kolja, och en mindre hälleflundra som bifångst i guidebåten.

Morgondagen ser ut att ha relativt starka vindar från Syd, men dom sydliga vindarna bygger inte upp mycket sjö alls, så campen lär ha riktigt lugnt hav!

Over n Out från Havöysund

Henric Appelgren, Douglas Dahlberg och Johan Mikkelsen

Ibland är de svårt att posera med en stor torsk, men det gick någorlunda tillslut :D

Bonusflundra på 90-95cm tagen på en Bigbob från Westin. Ruggigt glupska fiskar! :D

Jörgen tangerar sitt rekord med denna på 20,5kg tagen på en Big Bob 730gr!