Vädergudarna styr skitväder!

Då har det blivit helg även här uppe i Havöysund, gästerna på campen får idag drömma sig tillbaka och tänka på det storslagna fisket som de två första dagarna bjudit på.
Igår var det fredag och fisket bedrevs i skapliga förhållanden, lite blåsigt var det men fullt dugligt för att komma ut på skreiplatserna. Många båtar valde att köra på torsk under förmiddagen, för att sedan lägga några timmars fiske efter flundra i lugnare vindar närmare campen.

I guidbåten hade jag fyra utav våra mycket trevliga gäster ifrån England, vi letade oss på torsken lite längre öster ut för att förhoppningsvis slippa det värsta vinden hade att bjuda på. Väl på plats han jag inte mer än stanna båten innan stora mängder torsk uppenbarade sig på ekolodet, och ett par minuter senare när jiggarna nådde stimmet, så stod alla gästerna med böjda spön. Stämningen var på topp även fast alla saknade solen från den magiska dagen före.
Efter ett par timmars fiske med ett helt okej resultat med ett gäng fiskar mellan 15-17 kilo i topp så bestämde vi oss för att nöta stenhårt i några timmar för den mytomspunna hälleflundran, då ingen av gästerna i båten hade fångat någon förut. Ett tretal andra båtar anslöt till nötandet i samma område, men fisket avbröts runt 15:30 tiden då det inte hade gett något resultat.

Väl på land laddade alla för kungskrabbebuffén som var mycket uppskattad av alla som deltog, fiske historierna flödade i restaurangen under kvällen då alla var inställda på de dystra nyheterna om att vi skulle bli inblåsta under morgondagen…

Så idag letade sig dm flesta in på frukosten mellan 08:00-09:30, uppskattningsvis med en mycket god stämning, Även om alla var väl medvetna om att idag och imorgon ser mycket blåsigt ut med vindstyrkor upp emot 23 m/s piskande ifrån nordväst.
Vi håller tummarna för att få tillbaka vädergudarna på våran sida, och som det ser ut nu så värkar det lugna ner sig fram mot måndag.

Så håll ögonen öppna för mer storfisk rapporter efter helgen, för nästa gång vi åker ut på havet har dom stora inte en chans!
Tight lines från oss i Havöysaund

Douglas Dahlberg, Johan Mikkelsen, Henric Appelgren