Feta torskar i strålande solsken!

Igår anlände andra gänget för säsongen till Havöysund, och oj vilken rivstart det blev. Första fiskedagen har bjudit på väder som mer hör hemma i juli än i mars, med minskande sydliga vindar under förmiddagen och strålande solsken bjöds gästerna på ett skreifiske på ett näst intill spegelblankt hav. Med förra veckans lyckade resultat visste vi precis vart vi ville inleda fisket, och det tog inte lång tid innan vi hittade dom!

Med 10 båtar på havet denna veckan var förväntningarna på topp, 2 båtar bestämde sig för att skippa våran väl uppskattade frukost på hotellet. De ville gå ut i det finna vädret tidigt för att fiska stenhårt från början då det ser ut som att helgen kommer bjuda på starka vindar från nordväst. Resterande båtar på campen tog en lugn frukost vid 07:00 för att glida ut runt 08:00 på havet, väl på plats så började letandet efter torskstimmen!
Efter en kort stund stötte vi i båt 11 på ett riktigt stort stim när vi letade fisk en sjömil ifrån dom andra båtarna, stimmet reste sig från 120 meter upp till 50 meter under ytan. När alla tre gästerna i båten stod med böjda spön samtidigt kunde jag snabbt konstatera för dom andra båtarna via radion att om dom skyndade sig till våran position kunde dom ta del av det galna racet som skulle inleda en magisk första dag.

Dagen fortsatte med ett par period pauser för fisken där dom var svårflörtade till att bita på våra jiggar. Men vid 10 tiden står Rolf i aktern med ett bra spöböj, det visade sig vara veckans första 20+ torsk och ett nytt PB för veteranen som besökt det norska havet i 10 år för dess grymma fiske!
Rapporterna mellan båtarna om fina fiskar som landades under dagen fortsatte rulla in på radion, alla båtarna fångade galna mängder fisk och alla var riktigt nöjda. När vi nu summerar dagens stor fångster så har det landats mellan 10 och 15 torskar över 20 kilo! Vilket är ett mycket godkänt resultat för första dagen!

Till helgen ser det ut som att vi kommer få det riktigt blåsigt och möjligtvis endast kommer kunna fiska några få timmar efter flundra i närområdet till campen, men efter dagen misströstar vi icke och ser istället fram emot stora fiskar under morgondagen som sedan kommer rundas av med den klassiska kungskrabbe buffen!

Douglas Dahlberg, Johan Mikkelsen, Henric Appelgren

24kg från Guidebåten! :D

Ovägd 15-20kgs som guiden Henric smackade upp!

Brinnande ekolod fullt med Skrei!

23 kg on the first day from boat 3!