Årets första 30kg+ Skrei i Havøysund!!

Första veckan är redan över men vilken final det blev när Viktor Söderberg i Guidebåten lyckades kroka årets första 30kg+ torsk!

Efter den gemensamma frukosten kl 07.00 på restaurangen så gled vi ut från hamnen runt 8-tiden och möts av sydvästlig vind och solsken. I Guidebåten pratades det om gårdagens lyckade fiske och hur dem skulle kunna toppa detta!? Allt som saknades var ju egentligen bara att spräcka årets 30kilos gräns, så fick också dagens mål bli.

Vi testade ett nytt område idag men det visa sig vara fel beslut.. Efter många timmars sökande så får vi besök av en grupp Vitnosdelfiner som förgyllde tillvaron trots frånvaron av fisk.

Tillslut är vi tillbaka där vi hade det bra fisket under gårdagen och ganska direkt börjar vi loda fisk. De står och trycker på botten och verkar vara helt ointresserade av våra jiggar. Det är först efter lunch någon gång som dessa stim börjar lätta från botten och stiger upp mot våra jiggar…
– SMACK!! Nu var fisket igång igen! Snart stod alla och drillade fisk samtidigt och det som hade varit hel dött blev nu ett torskrace som heta duga!
Tillslut spräcks ytan av dagens första 20kg+ torsk! Viktor som aldrig tidigare hade varit i Norge och fiskat hade nu landat sin första över 20 kg och med tanke på hans hälleflundra på 142cm häromdagen så var han mer än nöjd med sin prestation, men det slutar inte där!
En timme kvar innan det är dags att avbryta fisket så står Viktor ännu en gång med tunggung, den blåa jiggen (Big Bob) levererar igen!! Hans 20 kilos såg liten ut i jämförelse med denna!! Väl i båten väger vi den till hela 32kg!!!
Viktor jublar av LYCKA så även guiden och resten av båtlaget, vi tror inte det är sant!!!

Vilken bragd, vilket fantastiskt sätt att avsluta den första skreifiskeveckan på här i Havøysund!!!

Med dessa ord vill vi tacka alla gäster på campen för en fantastiskt trevlig veckan och samtidigt passa på att välkomna de nya gästerna till Skreifisket 2017!!!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg, Henric Appelgren

Viktor Söderberg med årets första 30kg+ torsk! <br />Närmare bestämt 32kg tagen på en Big bob i färg Blue Glamour!” /></p>
<p><img decoding=

Viktors första över 20kg!