Avslutning med dubbla 30+are!!!

Nu har gästerna för denna veckan lämnat campen, och det var mycket nöjda gäster som vi vinkade av 06:30 i morse. Igår var gästerna ute på sin sista dag till havs, jag rattade guidbåten ut ur hamn innan frukost och engelsmännen i båt 2 hakade på. Dom sydliga vindarna bjöd på mildväder och solen lös även denna dag.

Efter att ha fiskat av några områden på vägen ut (utan resultat) mot de nordliga platserna som levererat tidigare turer, så styrde jag båten mer norrut. Väl framme på de bekanta platserna visade sig 60 meter höga stim av galna skreitorskar på ekolodsskärmen så fort jag stannade båten. Gästerna i guidebåten var snabba ned med jiggarna mot stimmet, och det var inga trötta torskar vi hade träffat på, det var böjda spön till höger och vänster med fiskar som snittade runt 15 kilo. När klockan närmade sig 09:00 så började dom övriga båtarna ansluta till det galna fisket, till skillnad från tidigare dagar upplevdes inte någon riktig dödperiod utan fisket fortsatte med bra action resten av dagen.

Rapporter om fiskar mellan 20-25 kilo rullade på och i guidebåten lyckades Owen och Mike klämma upp varsin mycket fin fisk på 21 och 22 kilo! Vid 10 tiden när vi fick börja söka runt lite mer efter fisken fick jag stanna båten, det var Christian från båt 14 som rapporterade in en magiskt fin torsk på hela 33 kilo!!! med stora gratulationer från övriga båtar så blev alla sjukt taggade och fisket fortsatte. Det dröjde inte länge innan våra Holländska gäster rapporterade in ännu en magiskt fin torsk på 30 kilo!

Nu var det inte ett påstående längre, utan ett faktum att skreifisket här uppe i Havöysund har kickat igång på allvar, och att vi dag för dag där ute lär oss mer om hur vi skall attackera området i jakten på dom gigantiska torskarna! Vilket ställe, antalet fiskar mellan 20-30 kilo som kom upp under gårdagen låter vi var osagt, men det var många.

Fisket på dom något exponerade platserna vi fiskade på fick avbrytas vid 12:30 då vi hade kraftiga vindar på 15 m/s som skulle slå till vid 13:00, som sedan visade sig vara med hastighet upp till 18 m/s!

Summa summarum så har vi haft en magisk vecka med galna mängder fisk och några riktigt seriösa toppfiskar. Vädret har bjudit på allt ifrån magiskt väder och spegelblankt hav, till snöstorm och våghöjder upp emot 6 meter!
Nu laddar vi batterierna för en ny vecka, och nya monsterfiskar!

Tightlines!

Douglas Dahlberg, Johan Mikkelsen, Henric Appelgren

Christian Hällqvist med dagens största på 33kg!

Frank from Holland with a 30kg (skrei) Cod!

Frank also caught a 27kg the day before!!

Another 20kg+!

BIG COD!!!