Första dagen i Havøysund med tuffa förhållanden och 20kg+ torskar och flera flundror!!

Snacka om rivstart i Havøysund, trots det dåliga vädret!
Klockan 08.00 lämnade vi hamnen och fick kämpa oss ut mot kanterna där torsken står.. Väl framme så får vi 3 snabba torskar i fin matstorlek sedan dör det av helt.. Vi söker en lång stund utan någon större succé… Tillslut bestämmer vi oss för att byta område och väl framme på det nya stället så började det smälla i grejerna!!

Först en fin 16 kilos till Viktor och inte långt efter så fylls ekolodet av skrei från 120 meters djup och upp till 50 meter! Inte långt efter svarar Cecilia med en grann torsk runt 14-15 kg men som alltid så är det Rickard som visar hur det går till.. En rejäl pjäs på runt 24 kg och syskontävlingen är i full gång!
Farsan Leif tappade också en bättre fisk i samma veva.. Från en trög start till skreirace, det kan vända fort här på skreifisket tyvärr så gjorde även vädret det och vi beslutar oss för att avbryta fisket mitt i huggsexan.. Båt 11 med Ulf och hans söner lyckades också riktigt bra med två över 20 kg på de få timmarna som vi var ute!

Väl i hamn får vi höra att de två båtarna som valt att fiska precis utanför campen hade fått hela 5 hälleflundror på väldigt kort tid!! Känns skönt att veta för kommande dagar med skitväder att här går nästan alltid att ta sig ut och även i barska förhållanden ha chans att fiska flundra!

Vill man inte kriga i vågorna under sånna här dagar kan man välja att besöka hotellets Bastu och avnjuta någon kall öl till norrsken och gott umgänge!

Varmt välkomna till Havøysund!!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg, Henric Appelgren

Rickard drar dagens största på 24kg!! Bra start för skreisäsongen 2017!!

Kärlek på havet!!

Cecilia med sitt nya person bästa!!

Viktor med en grann torsk på 16kg!