Lyckat testfiske inför säsongstart i Havøysund!

Snart öppnar vi upp skreifisket i Havøysund och på plats har vi guiderna Johan Mikkelsen, Henric Appelgren och Douglas Dahlberg som har börjat sjösätta båtarna tillsammans med vår mekaniker Mats Persson!
Efter att ha sjösatt 8 båtar så lovade väderleksrapporten lugna vindar nästkommande dag. De tog ett avbrott i uppstarten av campen för att dra ut och testa båtarna samt att blöta jiggarna. De styrde kosan mot NV Hjelmsøya och började sökandet efter skreien.
De tog inte lång tid förrän Johan och Douglas hittade måsdyk där torsken tryckte upp loddan mot ytan. Trots att det totala djupet var 150 meter så behövde de bara släppa ner till 20-40 meter för att få kontakt med torsken. Redan efter andra fisken så fick Johan känna på tunggung och upp kom säsongen första 20kg+ torsk! Närmare bestämt 24 kg tagen på en Big bob 480gr.
Inte långt efter svarade Douglas med ännu en 20kg+ torsk som vi uppskattade till ungefär samma vikt! Mats och Henric hittade inte toppfiskarna däremot fick de knappt någon under 10kg så deras medelvikt låg på mellan 10-15 kg!

Stundtals var det dock svårt att hitta fisken så man får räkna med att söka runt innan man hittar de huggvilliga stimmen. Men med tanke på att det är så tidigt på året så ser det väldigt lovande ut för det nästkommande veckorna!!!

Kan tillägga också att de var endast ute och fiskade i 4 timmar med detta resultat! Nu på Onsdag kommer första gästerna så då börjar skreifisket 2017 på riktigt!!

Vi kommer hålla er uppdaterade i vanlig ordning – Välkommen till skreifisket i Havøysund 2017!!

Johan Mikkelsen, Henric Appelgren, Douglas Dahlberg

Douglas Dahlberg med sin första 20kg+ torsk för 2017!!!

Johan Mikkelsen med årets första 20kg + torsk för skreisäsongen 2017!