Snart säsongstart…

Vi närmar oss med stormsteg säsongstarten 2017 i Norge!
Den 1:a Mars slår vi upp portarna i Havöysund där vi under Mars/April först och främst riktar fisket efter de riktigt stora torskarna. 2016 gjorde vi några testfisken med bra resultat och det skall bli oerhört spännande att följa fisket i Havöysund nu i början på säsongen. Skulle tro att det också kommer landas en och annan stöddig hälleflundra som bifångst också…. Detta fiske är för de riktigt väderbitna sportfiskarna, då det är ganska tuffa förhållanden med blåst, nederbörd och mängder med fisk. Det nybyggda rensrummet och bastun kommer uppskattas extra mycket i Havöysund vid denna årstiden.

Som vanligt så kör vi också skreifiske nere vid Nappstraumen i Lofoten. Första gästerna anländer hit 15 Mars och rapporterna från yrkesfiskarna bådar om en god säsong! Vid denna camp står nu också en nybyggd bastu som man kan hyra och värma upp kroppen efter en kall dag på havet.

Vår guide Erik kommer tillsammans med ett rutinerat gäng från Danmark också att pröva på skreifisket vid vår nya destination Vesterålen i slutet på Mars. Skall bli mycket spännande att följa deras fiske.

I Risöysundet kör vi ännu inget skreifiske, men förmodligen kommer vi att testa av detta så småningom också. I Risöysundet så uppgraderar vi vår guidebåt med nya 150 Hkr Suzukimotorer och ett nytt grymt värsting ekolod med genomskrovsgivare som gör det möjligt att leta upp nya fiskeplatser på väldigt stora djup. Eggakanten ligger inom räckhåll och här kan artfiskaren fånga riktigt udda arter på stora djup…..

I Å har i stort sett alla rorbuer fått sig en ansiktlyftning invändigt med nya kök etc. De första gästerna anländer i April och det skall bli spännande och se om man kan leva upp till samma otroliga resultat fiskemässigt som säsongen 2016!

Vad händer mer? Vi fortsätter med uppgraderingen av våra båtar. Nästan alla våra båtar 2017 kommer att vara bestyckade med Suzukimotorer, vilka är bränslesnålare, tystare och bättre än något annat vi provat tidigare. De äldsta båtarna fasas ut och till säsongen 2017 levereras 6 st nya båtar från Arronet. Lite små förändringar som beteshållare, fack för kameraväskor etc. kommer ni att få se på de nya båtarna, men den största förändringen är ändå elektroniken på båtarna. Dessa kommer vara utrustade med 2 st ONIX 10 tums skärmar från Humminbird/Comstedt som är sammankopplade i ett nätverk. Genomskrovsgivare för optimal bild och minimering av störningar. En värstingradar för högsta säkerhet finns också i båtarna. Alla båtar, nya som gamla är också utrustade med ett Trackersystem så att vi alltid kan hålla koll på var ni finns och meddela sjöräddningen vid ev. incident. De flesta av våra båtar har numera också dubbla batterier, ett för motorn och ett för elektroniken. Skulle elektroniken tömma ett batteri på ström så skall man alltid kunna starta motorn ändå. Vi uppgraderar även vår hyrutrustning, på alla camperna kommer vi ha nya Westin 6.6 fots spön i en speciell ”NSA-edition”. Om man föredrar att fiska med lite längre spön så kommer det även att finnas 7,6 fots spön. På våra nya camper Vesterålen och Risöysundet har vi köpt in Maxell Sealion rullar. Dessa rullar har hårdtestats utav oss under 2016 med riktigt gott resultat, leverantör av dessa fantastiska rullar är Profish (profish.se).
Som den ledande leverantören av sportfiskeresor till Norge så strävar vi konstant efter att ge er gäster den bästa möjliga upplevelsen med så hög säkerhet som möjligt!

Välkomna till en ny säsong med Nordic Sea Angling!

Jimmy