Inblåsta sa prognosen men ICKE! – 142cm, 140cm med flera!! – Havøysund!

Det bästa med Havøysund är att man nästan alltid kan hitta läsidor. Prognosen hade lovat en topp på 19m/s och sedan stabila 12m/s.. Men istället för att ställe in fisket så bestämde vi oss för att dra tidigt på morgonen och fiska precis utanför Havøysundet för lite flundra. Blev en trög start för guidebåten men efter en stund kunde Båt 11 med Ulf Björk och grabbarna rapportera om en grym fisk till Oskar på hela 140cm!!! Och precis innan vi avbryter för att ta lunchpaus och låta det värsta ovädret dra över så rapporterar dom in ännu en flundra! Detta på endast 2-3 timmars fiske!
Andra passet styr vi kosan mot området där Ulf och gänget hade fått deras flundror, det visa sig vara ett bra val då Viktor Söderberg krokar på en grym flundra redan efter första driften!!
En brutal fight senare kunde jag landa den och mäta den till hela 142cm!!! Denna märktes och fick givetvis simma tillbaka igen!
Viktor som gör sin första havsfiskeresa kan knappt förstå vad som precis hade hänt! Glädjen var total i båten och redan där kändes dagen som att den inte kunde bli bättre!!
Men efter ett par timmars nötande till ett snabbt skiftande väder med allt från solsken till ”white-outs” med snöoväder så händer det igen!
Denna gången var det Cecilias tur – Vi beslutade oss för att göra en sista drift till innan skymning och precis när Cecilia skulle veva upp för dagen så ser jag en efterföljare på ekolodet. Hon hade bara 15 meter kvar till båten och under kommer en stigning. Jag skriker exalterat till Cissi att hon måste släppa ner till botten igen! Hon följer mitt råd.. Ekot följer efter hennes jigg. Hon når botten och vevar upp ett par snabba vevtag. Inget händer.. Jag ber henne veva upp ett par snabba igen och SMACK I BACKEN så står nu Cecilia med ett tungt spöböj och lina som rusar iväg!!! – Flundra!!!!
Cecilia kör hårt mot hårt och ger den inte en chans att sticka igen, när det är 10 meter kvar börjar kramperna kännas men skam den som ger sig! Hela båten hejar och tillslut kan jag säkra hennes livs första hälleflundra!! Den mättes till 112cm och ett bättre avslut kunde man knappt önska sig!!

Så med detta sagt – Trots tuffa förhållanden så kan allt hända här i Havøysund!!

Idag har vi äntligen bättre väder så nu är det skreifiske som står på schemat! Mer om detta inom kort!!

Johan Mikkelsen, Douglas Dahlberg, Henric Appelgren

Viktor Söderberg med sin livs första hälleflundra på 142cm!

Cecilia Johansson med sin livs första hälleflundra på 112cm!!

Storebrorsan Linus står redo med kroken för att landa brorsans 140cm!

Oskar inleder med en 140cm!! Respekt!

Ibland snöar det här...

Guidebåten med ett snöoväder som precis hade dragit förbi! <br />Foto: Ulf Björk” /></p>
</div><footer class=