Bra start för ”Mårtens fiske” i Nappstraumen

Sista veckan är igång i Nappstraumen och fisket har börjat bra. På nordsidan kryllar det av betesfisk och strax under finns mycket torsk som på rätt tid, nappar på rätt bra. Flera torskar mellan 13-15,5 kg ligger på topp och en hel del matfisk har också fångats.

Inne i strömmen har det kommit några rödspättor upp till 2 kg som störst, även om det varit lite småsvårt inemellan att hitta dom.
De lite större plattfiskarna, hälleflundrorna däremot nappar på riktigt bra och första dagen fick vår grupp med engelsmän två fiskar med 114 cm på topp och under andra dagen var det flera båtar som knäckte koden med landade flundror som resultat.

Bästa båten under andra fiskedagen fick 4 flundror upp till 123 cm, en mycket välmatad och tjock fisk som högg för Janne. Dock har vi varit i minst tre fiskar av större kaliber som efter kort fight gått vinnande ur striden efter tunga huvudskakningar och kraftiga rusningar på relativt grunt vatten. Hoppas den stora sitter bättre krokad nästa gång, nu kör vi vidare mot nya fiskar!

Erik Axner – Nappstraumen