En blåsig vecka är över och en ny solig vecka inleds här på Å men ännu en stor flundra!

Förra veckan var verkligen en vecka med regn och rusk och stabila vindar mellan 10-12m/s större delen av veckan.. Men de krigade på under hela veckan och de lyckades ändå lura upp ett gäng hälleflundror, storsejar och fina torskar upp till 15kg! Under sista dagen lyckades också Lars Segerheden i båt 1 ta sin första flundra någonsin och de hade också ett gäng kontakter till!

En perfekt avslutning trots att vädret var bittert.

Men efter regn kommer solsken – Detta fick Robert Qvist och gänget njuta av när de anlände till Å. Inte nog med att vädret var på deras sida utan strax innan de la till kaj i Moskenes så fick de se späckhuggarna som välkomna dem till Lofoten! Första dagen lovade vindar på mellan 0-4 m/s och det dröjde inte lång tid innan jag fick första samtalet om en stor fisk från båt 6! Nämligen en hälleflundra på hela 156cm till Jonny! Och detta är bara för en båt! Nu ska jag själv strax ut på havet och mer rapporter från Å kommer inom kort!

Johan Mikkelsen