150 cm från Nappstraumen – och mycket mer!

Torsdagen var först lite blåsigt men helt klart fiskbar. Alla båtar åkte ut och det blev först en hel del torsk upp till knappa 10 kg. Men strax utanför strömmen på nordsidan klev det på något som alla önskar. Två hälleflundror på ca 10 och 15 kilo bjöd upp till kamp med härliga rusningar och ”hällegung” i spöet.

Fram mot kvällen åkte jag och norrmännen som är här iväg för att först meta spätta och det var faktiskt lite trögt till att börja med. Guiden kliade sig i huvudet men efter en stund så fanns de där och högg på beställning! In mot strömmen för perfekta vind och strömförhållanden, kanske aningen mörkt dock då huggen uteblev men grunderna i hälleflundrafiske och Nappstraumens hetaste platser var nu klargjorda till fredagen.

Idag var det tyvärr blåsigare ändå och det var riktigt kämpigt att få till något vettigt. Men skam den som ger sig. Norrmännen med pappa Myrvoll i spetsen drog till med en kempekveite på 150 cm! En grym fisk vilken dag som helst, extra grymt en blåsdag som denna! Rödspättorna fanns även dom hemma med flertalet fina runt 50 cm och sedan provades det även på torsk i närheten och aktiviteten var konstant.

Napp i Napp!

Har inga bilder nu, men kanske kommer lite senare under veckan, håll utkik för fler rapporter och storfiskar från Nappstraumen.

Jonathan