Bra start för de nya gästerna och summering förra veckan i Havöysund

Då börjar vi med att summera veckan där det inte var så många gäster. Flundra fisket får vi säga var riktigt bra, inte minst sagt om man snackar storlek eller vad sägs om topp 5: 174,158, 140, 136 och 128 cm. Sebastian var även ute och provade på att fiska efter rödspätta med sina gäster och även där kom det ett fint resultat med topp på 1,8 kg.

Torskfisket då? Det trögaste som jag varit med om! men det kom upp ett par runt 10 kg med topp på 15 kg, men vi hade tur med vädret i alla fall.

Så till denna veckan där vi började med att ha riktigt bra fiske efter torsk med flera över 10 kg, topp på 18 kg. Så här snabbt kan fisket svänga, för 2 dagar sedan så hade vi svårt att få ihop en låda mes ”mat” torsk. I dag hade vi kunnat fylla båten med torsk kändes det som mellan varven, otrolig mängder med torsk.

Hälleflundran skall vi gå efter imorgon, men en båt tjuvstartade efter att varit inne och lämnat av folk på campen. Dem ville ut igen på ett kortare fiskepass och frågade vår mekaniker ”pluggen” om vart dem skulle åka. Han visade ett område nära campen och efter 30 sekunders fiske kunde de landa en ”mat” flundra på 95 cm och dem landade ytligare en bara en kort tid senare.

Till sist så får jag beklaga att det inte är några foton då jag tyvärr glömde kameran men jag skall skärpa mig.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian ”Lappen” Hoogers och Mats ”Pluggen” Persson