Hårt nötande ger resultat i Havöysund.

Torsken är som bortblåst och ekolodet gapar mest tomt oavsett vart man åker. T.o.m småsej har varit vanskligt att få tag på.
Lars och Nikolai som hade ett par dagar i guidebåten hade verkligen oflyt. De fick lite fisk med sig hem men det var endast småtorsk som behagade ta deras jiggar. Vid spättafisket däremot fick de upp några fina exemplar upp till ca 1,8kg.
Inge & Mats har verkligen visat stort tålamod när det gäller flundrafisket. De berättade för mig att de senaste turer upp hit för dessa herrar har varit resultatlösa så därför känns det extra skönt som guide att de fått varsin fisk denna gång. Men det satt verkligen långt inne.
Inge smackade upp en på 128 cm och dagen efter fick även Mats en fin fisk på 140 cm.
Vi hade i princip gett upp när Mats fick sin. Efter en lång resultatlös dag på sjön tog vi en kaffepaus strax norr om Måsöya och gottade oss i solen. 0,2 knop i drift och mitt under kaffedrickandet small det på Mats spö som var tacklat med en död sej. Detta visar ännu en gång att trägen vinner.

Sebastian Hoogers, Ulf Hugsén, Mats Persson

Ännu en flundra till Ryssarna

Nikolai med en fin rödspätta, 1,8kg.

Mats med sin flundra på 140cm.