Från noll till hundra i Nappstraumen

Igår torsdag började fisket för gästerna väldigt segt. Mycket fisk kunde lokaliseras men inte många var det som nappade. Framåt när tidvattnet vände (till stigande) började det livas runt och sakta men säkert blev det fler och större fiskar. Stundtals kunde fiskar luras i snabb takt och spöna fick jobba hårt! Storleksmässigt blev nog 18 kilo största fisk om jag inte minns fel.

Fredagsmorgonen var blåsig, och snöig. Vi väntade på bättre väder då prognosen såg lovande ut. Framåt lunchtid såg det bättre ut och de flesta båtarna lämnade nu bryggan för att mötas av ett något segt fiske. Vissa hade det segare än andra. Båten jag styrde hade det nog segast av alla till att börja med. Guiden hade dragit sig i hårt håret om han haft något… Men en stund senare var det som att trycka på en knapp. Från ingenstans började torsken hugga febrilt och vips så satt där en riktigt tung på kroken. Kent hojtade till att fisken som bröt vattenytan var stor och behövdes säkras så jag sprang fram i båten och räckte över mitt spö då jag själv stod och drillade. Tung var den när jag lyfte in den och vikten pendlade mellan 22,3-22,8. Härligt! Ute till havs träffade vi på mekaniker Mats och Johan Mårtensson som var ute och körde in en ny motor på en av båtarna. Givetvis fiskade de samtidigt. I samma ögonblick som vi svänger upp jämte dom krokar Mats en bättre fisk och från djupet kom en riktigt långsmal torsk. 21,5 kilo fördelat på hela 149 cm!

Jonathan & Mats