Rafflande säsongsstart på Å!

Äntligen är säsongen igång på Å och fisket började utmärkt! Direkt utanför hamnen, endast ett par sjömils transport tornade sig stimmen av skrei högt i vattnet när vi släppte ner jiggarna och huggen lät inte vänta på sig! Många granna matfiskar landades under dagen och för Kim och Jörgen i guidebåten var detta första gången i Norge så förväntningarna blev infriade. Ganska snabbt fångade Kim en torsk på 16 kg och strax därefter fick jag och Jörgen varsin runt 15 kg.
Överallt där vi stannade var det gott om stim, aningen svårtrugade ibland men när huggperioden kom och vi prickade rätt stim var det full aktivitet och många glada tillrop!

Solen sken varmt och den svaga vinden från syd gjorde det till en fantastisk dag på havet med mycket fisk, glädje och en härlig stämning i båten! Veckan har bara börjat så detta kan bli hur bra som helst!

Erik Axner – Å