Soligt eftermiddagsfiske med 20 + från Å!

Dagen startade med hårdare vindar än förutspådd prognos och vi sköt upp avgången till lunchtid. När vi seglade ur hamnen sken solen varmt och vinden avtog successivt under hela eftermiddagen! I början, strax utanför hamnen hittade vi tidigt några större stim med fisk men det var helt lönlöst att få ett hugg.. Fisken följde nyfiket efter men inga hugg föll mer än nån enstaka mindre fisk.

Vi bestämde oss för att söka vidare och hittade en del sporadiska stim men det var först framåt sena eftermiddagen när vi återvände till samma område som vi startade där de större stimmen uppehöll sig som huggsexan började! Huggen avlöste varandra och i början föll huggen överlägset på mindre jiggar som Crazy Daisy 400 g istället för de större jiggarna. Efter en stund hojtar Jörgen till att han har en tung fisk och när vi skymtar fisken vid båtsidan ser jag att den mycket väl kan vara över 20 kg. Upp på vågen som pendlar lite men stabiliserar sig och vikten fastställs till 22,25 kg! Efter sina två första dagars fiske i Norge har nu Jörgen ett stadigt personbästa på 22,25 kg, Inte illa!

Det kommer upp några fler granna fiskar och stimmen blir allt mer aktiva! Arne Brüggemann får en grann på mellan 19-20 kg och själv landar jag en 17 kgs strax därefter. Magen började kurra och vi satte kurs mot hamnen och nystekt torsk med massa smör!
En underbar dag på havet med solbränna och trötta armar kan man summera denna fredag som!

Erik Axner – Å