En ny torsk i monsterstorlek på Sørøya – 37kg till Johan Källqvist!!!

Igår sken solen över den lilla byn Sørvær och havet såg ut fridfullt ut.
Klockan 08.00 lämnade vi hamnen men ju längre ut vi kom ut desto mer vågor och vind möts vi av.. Det blåste nämligen en konstant kall vind från sydöst med en styrka på 8 m/s.. Något man inte kunnat gissat från hamnen. Väl på plats så hör vi att Nikolaj Hjort och gänget har landat en torsk strax över 30 kg! Men att det sedan hade varit väldigt trögt.. Första driften så får vi en på 24 kg. Det här känns lovande! Men sedan är de svårflörtade i flera timmar där vi mest drar mindre fisk mellan 10-15 kg.. Tillslut hittar vi ett huggvilligt stim och ett par över 20 till landas med en toppfisk på 25,5 kg till Steve i båten. Inte långt efter så hör vi att Johan Källqvist från Båt 3 har bordat en torsk som vägdes till hela 37kg fördelat på 150cm!!! En gigantisk torsk och man kan inte annat än att ta av sig hatten för en drömfisk och gratulera Johan! Även denna föll för favorit jiggen Big Bob 730gr i färg Fancy Cola!
Inte långt efter ropar kollegan Sebastian Hoogers över radion att han behöver hjälp med en större fisk. Jag som endast ligger ett par meter bort åker över och hjälper han att väga torsken som landar på 27,5kg även denna fångad på en Big Bob 730 gr i färgen Blue Glamour!

Vi tänkte att nu jäklar ska fisket komma igång på riktigt.. Men det visa sig svårare än vad vi trodde.. Vi hittar hur mycket fisk som helst och så fort man kommer ner så har man kontakt med 1-2 fiskar sedan försvinner stimmen.. Man vevar upp och flyttar sig 20 meter så har man samma stora stim igen.. Och så här pågick det under större delen av dagen.. Vad det beror på kan man bara spekulera kring, vindens riktning? strömmar, temperaturer, lek ja vem vet? Väl i hamn får vi också höra att Paul på Sportquest tagit ännu en 30kg+ fisk! Så totalt landades 3 över 30 kg idag och vi är nu uppe i totalt 37 torskar över 30 kg under denna säsongen. Fortsätter det så här så slår vi fjolårets resultat vilket är helt sjukt!!

Yrkesfiskarna klagar på att det är för storfisk, undertiden som vi jublar av lycka!! Vilket fantastiskt fisk vi har!

Johan Mikkelsen, Sebastian Hoogers

Johan Källqvist med drömtorsken på 37kg tagen på en Big Bob 730 gr i färg Fancy Cola!

Sebastian Hoogers med en torsk på 27,5kg tagen på en Big Bob 730 gr i färg Blue Glamour

25,5kg till Steve tagen på en Big Bob 730gr i färg Days of Thunder

Ian with a new personal record on 24 kg caught on a Big Bob 730 gr!