Flera torskar över 35 kg!!! – Sørøya

Fisket denna veckan har varit lite märkligt.. Sjuka mängder fisk där ute men oftast väldigt svårflörtade.. Om det beror på lek, eller att de helt enkelt har så gott om byte i form av lodda att de inte är lika huggvilliga är bara spekulationer. Men oavsett hur trögt det stundtals verkar vara så fortsätter torskar i storleksordning ”monsterfisk” att landas var dag här på Sørøya!

Trots att väderleksrapporten lovade mycket vind och hög sjö på söndags morgon så visa det sig vara bättre än prognosen sa! Till vår fördel. Det blev dock bara en halvdag på havet men detta räckte för att Claus, Ralf och Espen skulle få uppleva ett fantastiskt skreifiske med minst 10 torskar över 20 kg under dagen samt två toppfiskar med 29,5kg till Claus och en fin torsk på 32kg till Kung Espen!! De hade också en hälleflundra som de uppskattar till över 2 meter lång som följde med hela vägen upp till båten.. Tyvärr högg den aldrig på deras beten, men att bara få uppleva något sådant får en att bli knäsvag! Dagens medicin var jiggar med Curlytail som triggade de tillsynes svårflörtade fiskarna.
Dagens toppfisk gick till självaste Jakob ”Terminator” Lindberg som lyckades landa en drömfisk på 36kg och lever upp till sitt namn som en av de främsta!!

Idag lovade prognosen 15-16 m/s från sydväst så vi gick ut med en varning att fisket blir inställt idag.. Men vi hade två båtar som ville ut och testa på fisket innan skitvädret kom. Kl 05.00 gick det ut i hopp ca 2 timmars fiske.. Det visa sig att även idag hade prognosen fel och den starka vinden kom först klockan 14.00. Så de två danskbåtarna gjorde ett bra val och Jesper Lyngsie belönades med en torsk på 35,5kg samt en på 37,5kg!! Fantastisk dubblé! Det kom också upp fisk på 28 kg samt 29 kg till Jakob ”Terminator”!!! Och detta under några få timmars fiske innan vinden kom..

I morgon lovas det lite lugnare vindar (8m/s) på morgonen och mer vind runt lunch så förhoppningsvis blir det ett par effektiva fisketimmar även då!

Johan Mikkelsen, Sebastian Hoogers

Jakob

Jesper fick även denna på 35,5kg samma dag!

Kung Espen med 32 kg torsk!