Biffen drar tyngst i Nappstraumen

I torsdags möttes vi båtar av ett lugnt hav, strålande sol och huggvilliga torskar! Att hitta fisk tar bara några sekunder, men det gäller ju att hitta de stora när man ”dragit sig trött” på all fisk runt tio kilo. Daniel ”Biffen” Robertsson drog tyngst med 22 kilo, lurad med en kilospilk när vinden tilltog mot seneftermiddagen. Han var tätt följd av båtkamraten Linus Mörtzell som slog till med 20,5 kilo. Eller ska vi säga 20,1 kilo då torsken faktiskt slukade hela jiggen! Tafsen stack upp genom strupen på den glupska torsken…

Idag fredag har det varit riktigt blåsigt, vi gjorde ett försök tidig morgon och tog oss ut på ungefär rätt områden och visst nappade det. Dock var vinden alltför bråkig och byggde upp fortare än anat så efter några fiskar satte vi kurs hem för att tackla om till pillemete efter rödspätta samt lite flundrafiske. Ingen flundrakontakt men rödspättorna fanns hemma, dock aningen tröga. Ett knippe spättor landat i mindre snöstorm värmde dock extra gott när vi möttes av stugmys resten av dagen.

Prognosen ser blåsig ut, men vi håller noga koll och sticker ut när tillfälle ges!

Jonathan & Mats

Caroline med en spätta! Pillemete är ofta ett alternativ när vinden ställer till det här i Nappstraumen.

Linus med en glupsk 20 kilos!

Daniel, här mer känd som Biffen med sin 22 kilos.