Årets första 40kg+ och 9st över 30 kg idag – Sørøya!!!

Det här är en dag vi sent kommer att glömma, en dag där havet låg spegelblankt utanför Sørøya och våra gäster drar 20 kg + torskar på minut och parti.. Men det slutar inte där utan 30kg+ torskar rapporterades friskt mellan båtlagen och sedan kom det där drömhugget som man själv trodde att man aldrig skulle få uppleva.. Idag lyckades jag landa årets första 40kg+ torsk..

Jag har svårt att förmedla den känsla som jag har i kroppen, men när vågen gick över 40kg och landade på 41 kg så jublade jag av lycka!! Så vitt jag vet är det den största torsk fångad av en svensk tidigare.. Att det var just jag som skulle få den trodde jag aldrig.. Det här blir min fjärde torsk över 30 kg varav 3 av dessa inklusive denna på 41 kg fångades på en Westin Big Bob 730 gr jigg i färg Fancy Cola.. En slump? Kanske.. kanske inte..

Inte nog med att vi landade en sån här monsterfisk som mina brittiska gäster refererade till Moby Dick – den stora valen! Utan våra topp 5 fiskar i båten blev 41kg, 30,5kg, 30,3kg, 28,5kg samt 28kg!

Paul Stevens från Sportquest lyckades också ta ett nytt personligt rekord som även denna med största sannolikheten är den största någonsin fångad av en britt! Den vägde nämligen 37,7kg!
även de lyckades landa 3 över 30 kg idag!!

Bästa båten antal mässigt var Båt 4, Team Pennybridge som lyckades landade 20 st över 20 kg idag och totalt på samtliga båtar fångades det hela 9 över 30 kg!!

Jag är mållös, jag tackar för mig och passar på att gratulerar alla gäster till deras fantastiska fångster!!

Jag är övertygad om att det här fisket kommer hålla i sig.. Frågan är vad som kommer här näst?

(I övrigt kan jag tillägga att vi nu lyckats landa totalt 21 torskar över den magiska 30 kilos gränsen på campen under de 3 veckorna som vi)

Johan Mikkelsen, Sebastian Hoogers

Guide Johan Mikkelsen med sin drömfångst på 41 kg fångad på en Westin Big Bob 730gr i färg Fancy Cola!

Skreifisket när det är som allra bäst!

Bert with a 30,3kg cod caught on the Big Bob 730gr in color Blue galmour

Josh with his dream catch on 30,5kg caught on a Big Bob 730gr in color Blue Glamour

28,5 kg to Josh caught on a Big Bob 480gr in color Days of thunder

Catch & Release for the win!