Skrei i snöoväder på Söröya

Under dagens fisketur fick vi åter igen uppleva alla årstider på en och samma gång här på Söröya.
Vi åkte ut gemensamt i morse på ett relativt lugnt hav, väl på plats så kom snön och i och med det kraftig vind. Dock så lyckades vi få bra med torsk upp till ca 25 kg i guidebåten och båten bredvid med Paul Stevens bakom ratten bärgade fisk upp till ca 27 kg. Snöovädret tilltog och sjön byggdes snabbt så vi fick se oss besegrade och bege oss tillbaks till hamnen efter ca 2 timmar. Åter i hamnen fick vi rapport från Göran Billstedt att Thomas fick sitt pb tillputsat med en fisk på hela 27,5kg. Viktigt att tillägga att Göran fick bistå i bärgningen av den tunga fisken men när den väl var i båten och vikten passerade Görans tidigare rekord så blev han så arg att huggkroken for över bord. Denna sjönk olyckligt nog så Göran blir nu ersättningsskyldig.
Ett par timmar senare såg vädret lite bättre ut och vi åkte ut igen. Robert Quist’s båtlag fångade även de fisk upp till 27 kg. Robert Johanssons gäng satsade på flundra och tyvärr tappade de en bättre fisk.
Dagens summering är alltså 3 torskar på 27 kg och en hel drös 20+.
Morgondagens väderprognos ser riktigt lovande ut och då kommer vi med största sannolikhet över 30+.
Tyvärr har jag inga bra bilder från dagens fiske då jag hade fullt sjå att hålla båten i den grova sjön. Dock så bifogar jag en mobilbild som visar hur tufft det kan vara här ute. Imorgon kommer garanterat ”riktiga” fiskebilder om den förutspådda väderleken håller i sig.

Sebastian Hoogers, Johan Mikkelsen