Fantastiskt pillemete i Nappstraumen!

En ny vecka är igång och ett taggat gäng med nya gäster har anlänt till campen! Första dagen satsades hårt på hälleflundra och direkt på morgonen hade Bosse ett tungt hugg över 19 meters djup och innan fisken fick riktigt tung press på sig så hade det ruskat loss kroken. Bosse kunde inte rubba fisken när han började sätta press och tyvärr blev nog inte krokarna ordentligt satta i mothugget.. Lill-Danne fick en mindre flundra på flötmete och några fler kontakter föll in mellan båtarna men tyvärr verkade de kinkiga och svåra att kroka!

I morse startade jag tillsammans med Swe Predator Fishing Team med Martin och Fredrik samt vår kära stammis Krister Arvidsson i jakt på rödspättorna och fisket var helt makalöst! Drift efter drift bjöd på härliga spöböj på de lätta vertikalgrejerna och direkt fick vi en riktigt grann fisk på 2,5 kg och strax där efter en på 2,25 kg!
Mängdfisket var bra och efter några timmar kunde vi summera ihop ca 30 landade rödspättor med samtliga fiskar över kilot och hela 5 st över 2 kg! Krister fick nytt personbästa på 2,1 kg och Fredrik fick en grann fisk på 2,15 medans Martin fick nöja sig med ett nytt personbästa på 1,5 kg innan vi bytte grejer mot de tyngre spöna och började fiska flundra!

Redan i andra driften, på 15 meters djup fick Martin ett riktigt tungt hugg vid botten och i mothugget var det tvärstopp! Fisken följde med sakta men säkert när Martin pumpade upp den och 8 meter under båten skymtade jag ett tjockt, gult eko på lodet och fisken såg grov ut! Då händer det osannolika, linan slackar plötsligt och utan att förstå varför så lossnar krokarna… Hur det hände får vi aldrig veta men troligen satt fisken krokad väldigt ytligt i en tunn skinnflik men med tyngden i spöet och det tunga gungningarna skvallrade det om en riktigt stor fisk!

Tyvärr har vi nu haft stolpe ut på två stora fiskar, måtte bara nästa fisk sitta hela vägen upp! Vi ger oss iallafall inte, det är en sak som är säker! De finns där ute!

Erik Axner – Nappstraumen