Flötflundror och feta rödspättor från Nappstraumen!

Lördagen bjöd dessvärre på riktigt hårda vindar i stormstyrkor och det var endast möjligt att fiska en kort stund innan skymning efter lite rödspätta. Fisket var dock makalöst bra och ett tjugotal rödspättor landades med många runt 2 kg och toppfisken på 2440 g gick till Fredrik Eliasson! Många nya personbästa blev slagna och dagen var räddad!

Ett grupp nya gäster från Umeå anlände också på lördag och under dagens fiske fångade vi två flundror tillsammans på mete och gubbarna uppskattade verkligen spänningen när flötet dök! Efter många år tidigare i Norge med jakt på torsk, sej och havskatt hade de mål att fånga sina första flundror och inne på grundflaken i Nappstraumen blev detta ett faktum!

Imorgon testar vi ett nytt område, en bit ifrån själva Nappstraumen för att se om det är lite mer fisk aktiv där!

Erik Axner – Nappstraumen