Grym start på nya veckan på Å, Lofoten

Igår fick vi som vanligt ett nytt taggat gäng hit till Å. I morse drog vi till Lofotsspetsen och började dagen med lite flundrafiske. Innan vi hann släppa jiggarna berättade våra norrlänningar på radion om en flundra och en fin torsk landad. Så fort vi fick ner våra jiggar i båt 6 small det på. Efter en kort och trevlig fight kom det upp en flundra på 100cm. Vi fortsatte med nordskallen där vi landade lite torsk och några sejar upp till 15kg. I båt 5 lyckades de landa en torsk på hela 21kg.

När strömmen satte igång ordentligt åkte vi över till svarvskallen för att avsluta med lite sejfiske. De var som vanligt på hugget och det tog inte lång tid innan alla spön stod rätt ner i havet. Fransmännen tillsammans med Johan i guidebåten började poppa lite och landade ett par mindre. De testade sedan vertikalt och slet upp en monstersej på hela 18,3kg!!! Jag hoppade över i båt 5 och även vi testade lite topwater vilket resulterade i 6 fiskar och 3 måsar landade, mycket skånskt skratt och ett redigt glatt humör!

I morgon blir det strömmen för att sedan fortsätta upp till norrsidan – den har ju legat orörd ett tag nu… vi får väl se vad som händer!

Hannes Ribbner, Å