Min sista nyhet för iår, ifrån Hälleflundrans förlovade rike. Havöysund!

Året har varit magiskt, Kort o gott magiskt!
Med galna fiskar, fantastiska gäster och väder som får fler rosor än ris, så måste jag bege mig mot Sverige igen.
Bil ska besiktigas, lägenhet ska ställas i ordning, och fiskar ska fiskas!

Denna vecka på Havöysund har varit helt fantastisk.
Otroligt torskfiske, helt otroligt torskfiske. Mängder av 10kg+, och återigen fleera över 15kg.

Veckan började med att de flesta gick på torsk. Själv satt jag bakom guidebåtens ratt hela veckan, med ett helt fantastiskt gäng karlar i blandade åldrar.
I förrgår gick vi och fiskade torsk och sej, och vilket fiske vi hade! Återigen stod flera gånger alla man ombord och drillade samtidigt (vi var 7 sammanlagt). Flera sejar mellan 4 – 8kg, torskar som gick över 10kg, luugnt väder och strålande sol!

Eftermiddagen la vi på Hälleflundra, och första driften krokade Johan på en riktigt fin en! Efter lite kaos ombord, tokiga rusningar och skrik och skratt landade vi en ståtlig och lönfet madamme på 152cm. Efter återigen skratt och handslag fick hon lugnt och fint återgå till djupet. Tröttnar aldrig på att se dom simma tillbaka.
Första flundran och givetvis ett mycket respektabelt PB åt
johan, grattis från oss i Havöysund!

Andra driften krokade vi på flundra igen, något mindre storlek, men lite glada va vi för det! Snabbt foto, en highfive, och en release så la vi en ny drift.

SMACK!
Där satt den tredje flundran, fin liten tjej på 83cm.
Efter det kände vi oss såpass nöjda för dagen att vi körde hem.

Man kan kort och gott säga att Havöysunds Septemberflundror har DEFINITIVT vaknat till liv! Känns riktigt synd att lämna ”Hawaiisund” redan nu.

Jag vill verkligen tacka alla gäster jag har fått träffa iår, Ni har gjort det magiskt! hoppas innerligt att vi ses fler gånger. Om inte på Havöysund, så kanske hemma i Sverige.

Och sist, men absolut inte minst, så ett enormt tack till mina underbara kollegor. Visst, kanske låter som en cliché, men bättre kollegor får man verkligen leta efter.

Klart slut för denna säsong
Henric ”Kroken” Appelgren

Henric ”Kroken” Appelgren

PUMPA!!!!

Mats med en grann torsk (igen)

Havörnar intill båten

Pb-flundra på 152cm!