Då var ännu en vecka avslutad här i Havöysund!

Då var det dags att summer ihop den gångna veckans fiske. Det hela började med hård vind och regn men efter det så kom solsken. När våra gäster väl kom ut så kom resultatet med. Team ” En Sexa Skåne” slog till med två 2 meters fiskar (210, 205 cm) och stämningen på campen var verkligen på topp. Även våra Danska gäster lyckades kliva över 50+ sträcket när de lyckades landa en Hälleflundra på 155 cm, och det på lätt utrustning som verkligen fick bekänna färg. För att summera ihop hälleflundra fisket kan man lugnt säga att storleken fortsätter att imponera här i Havöysund med topp 3 på 210cm, 205cm och 155 cm. Alla fick givetvis friheten tillbaks.

Vi hade lite svårt att finna torsken denna veckan, men som man säger ”den som söker han finner” och det var det vi gjorde och många båtar hade ett helt fantastiskt torskfiske sista dagen.

Själv så tog jag över och körde guidebåten de 2 sista dagarna och vilket galet men underbart gäng jag hade med att göra. Vi hade det verkligen fantastiskt även om flundra fisket ”sög”.
Vi hade sol och vindstilla och då gör det inte så mycket att fisket inte var det bästa.
Så igår när vi var ute hände nog något av det galnaste jag varit med om på mycket länge. Tuomas Hintikka, vår gäst från Finland säger helt plötsligt att han vill bada med tumlarna som simmar runt båten. Vi börjar skratta och skaka på huvudena ” du är galen Tuomas”. Men man skall ju göra allt för gästen, jag tar fram ett rep och binder fast det runt midjan och så hoppar han i vattnet med sin Ursuit. Tuomas ligger där ett bra tag och plaskar men Tyvärr så håller sig tumlarna sig lite för långt bort, men det blev ett kul minne.
På väg in fick vi avnjuta en show som en flock vit nosade delfiner bjöd på. Vi avslutade veckan med en gemensam middag på hotellet och för att sätta punkt för denna veckan kan jag bara säga att fiske är så mycket mer en att dra många och stora fiskar, det är en upplevelse!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Henric ”Kroken” Appelgren.

Oskuld 1

Oskuld 2

Tuomas visar hur man handskas med Tumlare