Avslutar veckan på Å med en toppfisk på 190cm!!!

Sista dagen för gästerna så hände det!

Båt 4 berättar om ett helt galet fiske där de drog stora mängder torskar upp till 17-18 kg, fina storsejar över 10 kg och sist men inte minst så lyckades de landa 5 hälleflundror där samtliga var över metern! De två största mättes till 136cm respektive Krister Svenssons monsterflundra på 190cm!

När jag mötte Krister i hamn och gratulerade honom till drömfisken så möttes jag av en euforisk man. Han berättade med inlevelse hur de gick till, att de inte kunde tro sina ögon när den kom upp från djupet, känslan när den säkrades längs sidan av båten och vilken jigg som den föll för.. Det var nämligen jiggen som han köpte dagen innan- Crazy Daizy 400 gr i färgen Robo Cod! En fantastisk avslutning på veckan som de sent lär glömma!

Men hur har det gått för de övriga båtlagen under veckan då?! Man kan summera att fisket överlag har varit svårt då vissa dagar är det tomt på fisk medan nästa dag kan det vara ett inferno av fisk på samma ställe. Men sejfisket fortsätter i absoluta världsklass! Minst 3 båtlag lyckades landa sejar upp till 19 kg!! och antalet över 15 kg är många!

Sedan får vi inte glömma att det absolut hetaste har ju varit popper-/jerkbaitfisket efter storsejen, något häftigare ytfiske i Skandinavien finns inte! Ett MÅSTE om ni planerar en resa till Lofoten!

Torskfisket har varierat från dag till dag.. Vissa har haft torskrace med fiskar upp till 23 kg medan andra dagar varit betydligt svårare.

Även hälleflundrafisket har jag upplevt som trögare de sista två veckorna. Både i antal och storlek. Men gårdagens rapport så hoppas vi nu att det kommer igång igen!

Stay tuned!

Johan Mikkelsen

Jörg med veckans sista flundra! 

Bete- Crazy Daizy 400 gr” /></p>
<p><img decoding=