CWC- veckan rapport 2, Havöysund

Okej gott folk förlåt för en lite försenad rapport om fisket, men det har varit sjukt bra. Vi backar bandet till torsdagen då första passet gjordes, en långtur till en plats vi inte fiskat på i år gjordes, redan tidigt på dagen smackade Berget från cwc-fishing team i en bättre flundra och upp kommer en fin flundra som mäts till hela 135cm. några drifter senare så ville inte Uffe vara sämre och drar på en flundra på 154cm som drar under båten och är riktigt tjurig innan hon kan landas. Antal över 120cm denna dag har jag inte riktigt koll på men det var en del.

Fredagen så sticket vi 7 båtar till ett helt annat ställe. Vhf:en går ganska tyst men efter någon timme rapporterar Jocke Pettersson att han landat en flundra på 141cm, tiden går och båtarna börjar lämna stället. Min, Jockes båt och båt 5 stannar kvar, och det var nog tur. Vi hade inte känt något så jag tacklar på 2 döda makrillar på gästernas spön och efter 15 min har vi landat 2 flundror 124 samt 130cm, sen brakar det loss fullkomligt, den ena storflundran efter den andra landas och efter några timmar kan vi konstatera följande på 3 båtar. 161,142,141,140,130,125,125,124,120 samt några mindre. För övriga båtar var fisket blandat men det kom upp några fler fina flundror samt 2 riktiga as tappade tyvärr..

Nu lördag, så har vi haft en väldigt givande ekolodskurs signerat Klas Hagert, där Klas delade med sig utav tips och erfarenheter för att kunna utveckla sitt fiske. Nu vankas det Kungskrabba och vätske påfyllning.

fredrik ”Lill-H” Schmiterlöw, Ulf ”Oxen” Hugsén, Henrik ”Kroken” Appelgren

smack

tung-gung

kurs med Hagert

161cm Bosse