Ännu en lyckad långtur på nordsidan, Söröya

I strålande sommarväder gled vi i guidebåten + 3 båtar till ut på norrsidan av ön med siktet inställt på flundra.
Vid första stoppet vid ”lapptoppen” var det dålig fart på grejorna men någon efterföljare enda upp till ytan skvallrade om att flundrorna var hemma, men det skulle visa sig vara väldigt svårtflörtade. En argsint havskatt på ca 5-6kg nöp över Urbans jigg och fick följa med hem till köket.
Vi valde att fortsätta in i Galtefjorden och snart låg alla båtar därinne men fisket upplevdes som mycket trögt bland samtliga. Trots klockrena förhållanden med idealiska drifter så hade vi endast någon enstaka flundrekontakt under ett par timmar så två av båtarna valde att fortsätta färden norrut mot Kamöysundet. Det ska erkännas att det lät väldigt lockande även för oss i guidebåten men när man vet att man är på rätt plats så brukar det löna sig att bara nöta på, och visst vände det till slut.
Ronny Svensson hade de rätta knycken för dagen och fick ett flertal flundror. Den största en otroligt snygg fisk på hela 160 cm. Norrlänningen Anders slog en drill och givetvis small det på när spöt stod i spöhållaren.
Tyvärr klev denna fisk av efter en stund men ett par halvt nedbrutna tobisar på jiggkroken skvallrade om att jiggen varit ner djupt i fisken..
Urban som till en början var övertygad om att han satt fast i botten fick även han upp en fin flundra på 127 cm. Denna fisk bjöd på en härlig fight och det diskuterades om att defibrillator kanske vore idé att införskaffa och ha i guidebåten..
Rikard ”pj” Bergling i den andra båten fick även han en fisk runt metern.
När kvällningen kom så provades ett stopp till på Lapptoppen och där fick Anders äntligen sin revansch och bordade sin flundra. Väl i hamn rapporterade Niklas Karlsson om ett bra torskfiske, de hade landat torsk upp till 24 kg.
Jan Forsén och Hans Olov Olsson som åkte vidare mot Kamöysundet hade lyckat fiske även de, de landade några fina flundror med en toppfisk på ca 130 cm.

Nu laddas det inför nästa långtur, nämnligen Storskalltaren på Söndag.

Sebastian Hoogers, Johan Mikkelsen, Rikard ”pj” Bergling