Nya tag i Havöysund!!!

Båda gårdagen 22/5 och även idag har gett ett helt fantastiskt fiske i Havöysund. Guidebåten åkta ut mot Latöya med flundra i kikarn och det tog inte mer än ett par drift innan en 143cm kunde säkras. På slutet av dagen landade de även en strax över 80cm precis utanför Havöysund. Dagen rullade på och ryssarna som fiskade nordkap lyckades landa en 145a.

Två båtar låg uppe vid norra ingöya och berättade om ett helt sagolikt torskfiske med flera stycken över 20kg med topp på ca 23.

Men dagen storpris får nog ändå gå till våra glada norrmän som i måsöysundet drog några deadbait efter sig tills de tröttnade på det där tidskrävande flundrafisket. De vevade upp och SMACK så suger det tag i en av sejarna. Efter många om och men kan en fantastisk fisk på hela 175cm säkras, fotas och sedan återutsättas. Vilken dag, vilken dag.

Idag har jag inte än fått speciellt många rapporter från de övriga båtarna men jag och Uffe drog i morse till Hunden för lite torsk och flundrafiske. Innan jag ens hade hunnit rigga jiggarna till grabbarna i båten har ryssarna i den andra båten tillsammans med Uffe redan landat en flundra… lagom stressad man blir. Dagen flöt på och torskfisket var fint. Inga giganter men en topp runt 14kg blev det ändå. Vi landade även en hel del kolja vid både flundra- och torskfisket. När torsken på 14kg landades i min båt så satt det även en kolja på en av de andra krokarna. Den såg inte speciellt pigg ut utan hade fått sig en rejäl omgång av en flundra på vägen upp. Skinnet var kammat en bra bit baklänges och varenda fena saknades… ojojoj.

Under eftermiddagen blev en av mina killar sjösjuk och vi begav oss hemåt. Den andra båten stannade kvar och när de kom hem berättade Uffe om ett helt galet torskfiske på 40m djup utanför norra Hunden. Stimmet stod ända upp till 10m under båten och ryssarna tjöt av lycka!

Morgondagen ser tyvärr ruskigt otrevlig ut med ganska hårda vindar och upp till över 40mm regn.

Ytterligare en rapport och även lite bilder kommer när jag tagit en runda hos gästerna.

Stay tuned,

Hannes Ribbner, Havøysund