Oslo Entreprenør på Sørøya!

Denna veckan har vi haft ett företagsevent med en grupp på 13 man från Oslo Entreprenør. Det har varit två intensiva fiskedagar med mycket skratt och stora fiskar! Första dagen möttes vi av solsken, värme och ett fantastiskt torskfiske! Efter bara några timmars fiske så hade gänget fyllt sina kvoter där flertalet av gästerna hade fått torskar över 15 kg med topp på 22,3 kg till Nordlänningen Tor Bjørn. Och detta endast under ett par timmars fiske på havet. Efter torskracet så åkte vi i hamn för att filéa fisk och så fort var färdigt så passade vi på att åka ut för att jaga lite kveite. Redan på första driften smäller det och Bjørnar står nu med tung spöböj och kveite på kroken! Den landades och mättes till stabila 100cm med en vikt på 13,85kg! Succén var ett faktum, kveiten fanns där!

Inte långt efter får även Nordlänningen på en kveite som bara drog iväg med full fart men strax efter så går den förlorad.

Samma dag så rapporterar svenskarna från båt 5 att de har landat en flundra på hela 154cm!! C&R så klart!

Som avslutning samlades hela gänget på restaurangen för att avnjuta en middag och skryta om alla dagens fångster!

Dag 2 blev dock en tuffare dag för gänget då hårda vindar och regn begränsade vårt fiske. Men skam den som ger sig! Tor Bjørn aka Nordlänningen fick revansch på sin kveite, och kunde nu stoltsera med sin första landade någonsin!

Vi fick också 4st ”Steinbitar” där dagens största på 5 kg också föll för Tor Bjørns jigg!
Nu väntas bara kungskrabba på restaurangen som kommer bli pricken över i:et för gänget som nu har fått uppleva vad Sørøya har att erbjuda!

Johan Mikkelsen, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Rikard PJ Bergling