Blandat fiske i Nappstraumen

Igår torsdag första fiskedagen för de nya gästerna så åkte tre båtar åkte ut på nordsidan med torsk i sikte och visst var dom på bettet. De riktigt stora saknades men fin fisk upp till dryga tio kilo kunde landas. Den grupp glada engelsmän jag guidade för dagen förlorade tyvärr en riktigt fin hälle då spöet small av för Paul och kort därefter även linan.

Idag fredag åkte samma gäng tillbaka och nu hittades lite större fisk. 18kg i topp och det var Paul som fick revansch! Själv var jag ute med Oedo och Rogier som hade hälleflundra som mål för dagen. Under första heta perioden missade vi en fisk och tyvärr jobbade vind och ström mot varandra allt för mycket för att det skulle bli riktigt hett. När strömmen la sig helt fiskade vi rödspätta och de stora var på hugget! Dagens största mätte 57 respektive 58,5 cm och en snabb vägning visade 2,3kg. Efter det försökte vi på hälle igen och nu gick det bättre. Hugg tre drifter i rad varav två kunde landas. 113 och 80cm.

Imorn börjar ytterligare en fantastisk dag och vi väntar fler gäster till campen.

Jonathan Jansson & Martin Bamberg