Testfiske med flundror och valsafari

Varje år testfiskar vi nya platser i Nordnorge på jakten att finna den perfekta platsen. Nu är vi i ett otroligt vackert område med höga berg som reser sig från havet, en skärgård med många fina kobbar och skär, ja det är lite av en idyll. Första dagen blev en halvdag med mycket bergstorsk upp till 10 kg trots att vi var på jakt efter hälleflundran men med nya tag och lite information från de lokala fiskarna så lyckades vi lura upp 4 hälleflundror där samtliga var runt runt 80-100cm. Fler kontakter och många potentiella flundravarningar på ekolodet. Området är helt klart HETT!

Men mitt i allt flundrafiske så fick vi uppleva en fantastisk naturupplevelse med hundratals grindvalar som sökte runt i området. Vid några tillfällen hade vi grindvalarna precis under båten och det var en upplevelse vi sent kommer glömma!

Nu laddar vi för sista dagens fiske och hoppas på lura upp något större..

Stay tuned!

Johan Mikkelsen