Storskalltaren tur 2

Då vädret lovade makalöst fint väder gled 3 båtar iväg idag mot Storskalltaren.
Och vilket fiske vi har fått uppleva idag. Torsk fanns givetvis i överflöd och torsk upp till ca 17 kg fångades. Inga 20+ torskar men det var ju inte målet för dagen heller. Totalt fångades 13 st. hälleflundror. Vi i guidebåten stod för 7 av dessa och resterande på de andra 2 båtarna. Fredrik Arnesson fick hela 4 st idag och han mår ganska bra idag kan man säga. Efter nån timmes fiske hörde jag vhf’n spraka till om någon monsterfisk. Denna best klev desvärre av uppe vid sidan av båten när den skulle säkras men de fick i alla fall fighten samt även se fisken. De bedömde den till ca 170 cm, dvs en fisk någonstans runt 70 kg.
Förutom flundror fick vi även ett flertal fina sejar runt 12 kg som bjöd på sköna rusningar. Det filmades en hel del under vattnet idag från guidebåten. Det skall bli oerhört skoj att se resultatet av detta och givetvis kommer det upp på hemsidan om det blev så bra som vi hoppas. Fredrik Arnesson i Magnus gäng stod för den största (bärgade) flundran idag en fin fisk på ca 25 kg.
I skrivande stund är Ralph Bengtsson och Normark’s gänget på väg ut i 4 båtar. De skall fiska under natten och jag misstänker att de får uppleva ett fantastiskt fiske.

Sebastian Hoogers, Rikard ”pj” Bergling